Hoppa till sidans innehåll

Nitroxkurs 26 juni

23 MAJ 2017 07:20
Vill du bli en ännu säkrare dykare? Då ska du utbilda dig till Nitroxdykare.
Den 26 juni är det dags för nästa kurs och den består av ett teoritillfälle och ett prov.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2017 12:52

Att dyka med Nitrox i flaskorna är ett enkelt sätt att göra din dykning säkrare. Eftersom du har mer syre i luften så får det plats mindre kväve och därmed minskar du risken för tryckfallssjuka.

Nitrox i flaskan är speciellt användbart då du ska dyka flera dagar i rad, exempelvis om du ska på en dykresa till varmare vatten.

På kursen lär du dig Nitroxdykning samt hur det går till att fylla Nitrox i klubbens kompressor och att analysera gasen i flaskorna. Kursen kräver ingen specialutrustning utan du kan använda din vanliga dykutrustning.

Kursen kostar 900 kronor och då ingår allt material och certifikat (om du godkänns). Kravet för att få gå kursen är att du är tvåstjärnig dykare. Du behöver inte vara medlem i klubben för att gå kursen men icke medlemmar betalar 1 000 kronor för kursen.

Vi genomför kursen under en kväll i klubbstugan för att gå igenom teorin. Därefter får du någon vecka på dig att plugga innan vi träffas på nytt för några praktiska övningar och den avslutande teoriskrivningen.

Anmäl dig genom att betala in kursavgiften 900 kronor på klubbens bankgiro 5667-7073 alternativt via swich 1235935481. Ange ditt namn samt "Nitroxkurs" på inbetalningen. För att kursen ska genomföras krävs minst fyra deltagare. Sista anmälningsdag är 15 juni.

Har du några frågor kring kursen så kontakta Mikael Faleke, 0705316361 alternativt This is a mailto link.

Skribent: Mikael Faleke
E-post: This is a mailto link

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info