Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mikael Faleke Nya alubåten

Nya båten är hemma

23 JUN 2013 20:34
Efter att SvendÅge, Ulf och Mikael var i Trosa förra helgen och gjorde en lyckad båtaffär så var det idag dags att hämta nyinköpet.
Båten kördes in till Trosa där vi lastade den på trailer för vidare transport till Hjo.
  • Skapad: 23 JUN 2013 20:34

Det blev en heldag för Ulf och Mikael när båten skulle hämtas. Viss oro fanns för att båten inte skulle passa på båttrailern, som är den gamla båtens trailer, och resan vara förgäves.

Men det visade sig inte vara så. Båten gled så fint upp på trailern och efter att ha spänts fast ordentligt väntade en femtimmarsresa hem till Skaraborg.

Båten står nu i Hjo och vissa saker behöver fixas till innan den är dykbar. Vi kommer förmodligen att bjuda in till en dykkväll snart då vi testar båten i Vättern och därefter bestämmer vad som måste göras innan vi kan börja använda den.

Om du är intresserad av att vara med på denna dykkväll så skicka ett mail till This is a mailto link. Men tänk på att du bara är välkommen på dykkvällen om du sedan hjälper till med att fixa till båten senare i sommar.

Det som vi förmodligen måste göra först är att skära av delar av staketet runt om, i alla fall den bakre delen så vi kan rulla i där och ta upp paket där. Dessutom behöver vi nog fixa till ännu en pump med batteri så vi inte riskerar att båten sjunker när det regnar.

Andra önskemål är en stege samt ett ställ för dykflaskor. Kanske ska vi flytta targabågen från gamla båten med mera.

Men allt detta bestämmer vi efter att ha testat båten. Vill du med, och vill du sedan hjälpa till med båten, så glöm inte skicka ett mail!

 

Ulf rattar båten den första distansen från bryggan vi köpte den vid mot Trosa.

Ulf rattade båten första biten från
dess brygga mot Trosa.

 

Styrpulpeten är välutrustad

Väl utrustad styrpulpet.

Rejält lastutrymme fram.

Gott om lastutrymme framför, och
även bakom, styrpulpeten.

Skribent: Mikael Faleke

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info