Hoppa till sidans innehåll

Karola ny ordförande

16 MAR 2017 07:29
Karola Svensson är ny ordförande i S:t Helena sportdykarklubb.
Hon tar över efter Ulf Haglund som varit ordförande de senaste åren.
Vid årsmötet beslutades också om inköp av ny kompressor.
  • Skapad: 16 MAR 2017 07:29

Den nya styrelsen består av Karola Svensson (ordförande), Heidi Sölter (vice ordförande), Svend Åge Egeriis (kassör), ledamöterna Adam Rehbinder och Björn Donslund samt suppleanterna Sara Hagejärd och Mikael Faleke.

Vid årsmötet fattades också ett för klubben extra viktigt beslut; inköp av en ny kompressor.

Inköp av ny kompressor

Årsmötet var välbesökt och på dagordningen fanns framförallt två frågor som gav upphov till diskussioner, den första var inköp av kompressor.

Efter att den gamla kompressorn gett upp så har behovet av en ersättare varit stor. I höstas köptes en begagnad kompressor in i väntan på att en speciellt tillsatt kompressorgrupp skulle ta fram ett förslag och årsmötet besluta om inköp. Gruppen föreslog att klubben behöver en kompressor ungefär som den gamla  samt att detta kompletteras med att den begagnade kompressorn ska användas för inline-fyllning av Nitrox och att en större verkstadskompressor köps in för att  driva boosterpumpen. Detta blev också årsmötets beslut och om några veckor ska den nya kompressorn invigas.

Höjda medlemsavgifter

Den andra frågan som vållade mycket diskussioner var frågan om att höja medlemsavgifterna. Klubben får betala ett betydligt högre pris för att utnyttja badhuset och det gör att det finns behov av en justering av medlemspriset. Dessutom har kostnaderna för kompressor, båtar och gas ökat de senaste åren och styrelsen har därför tagit fram ett förslag till avgiftshöjningar.

Efter diskussion blev beslutet att höja avgifterna enligt styrelsens förslag vilket bland annat innebär att medlemsavgiften höjs från 500 kronor till 700 kronor samt att båt- och kompressoravgiften höjs från 350 kronor till 500 kronor.

Val till sektioner

Även avgifterna för att fylla annat än vanlig luft höjdes, Nitrox från 200 kronor till 500 kronor och trimix från 300 kronor till 700 kronor.

Det gjordes som vanligt en mängd val till sektioner och andra uppdrag. Hela listan med de nyvalda funktionärerna i styrelsen finns här:

Alla funktionärer i föreningen

Skribent: Mikael Faleke
E-post: This is a mailto link

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info