Hoppa till sidans innehåll

Magnus fick fjärde stjärnan

06 MAR 2017 20:49
En- två- och trestjärniga dykare har alla hört talas om. Men fyrstjärniga är unikt.
I helgen blev vi unika genom att ha inte bara en utan två. Stort!
- Magnus Johansson har gjort oerhört mycket för klubben, säger ordförande Karola Svensson.
  • Skapad: 06 MAR 2017 20:49

Fyrstjärnig dykare är ingenting som man kan gå en kurs för att bli. Fyrstjärnig dykare är en hedersbetygelse som man förtjänat genom lång verksamhet inom sportdykningen i Sverige.

Enligt uppgift finns det bara drygt tio fyrstjärniga dykare i Sverige och två av dem finns alltså i Skövde. Den andre fyrstjärniga dykaren i klubben är mångårige medlemmen och förre ordföranden Ulf Haglund.

"En genuin föreningsmänniska"

Det är styrelsen som ansökt hos Svenska Sportdykarförbundet om att Magnus Johansson, som varit medlem i klubben i drygt 20 år, skulle bli fyrstjärnig dykare och för detta så skrev man en välformulerad motivering där man tog upp många av de saker som Magnus gjort och gör för klubben.

I motiveringen skrev man bland annat att han är lugn, trevlig och hjälpsam, en genuin föreningsmänniska som tänker klokt och för medlemmarnas och klubbens bästa. Han har en gedigen dykerfarenhet och är ett stort stöd för nyutbildade dykare när han dyker med dem.

Hjälper till överallt

Men Magnus engagemang är inte bara begränsat under ytan. Han har under lång tid hållit ihop klubbens engagemang på matfestivalen, han har ansvarat för klubbresor, fixat med båtar och i stort sett allt annat som klubben behövt hjälp med.

- Magnus är noggrann med att loggföra sina dyk och är en levande kunskapskälla när det gäller dykplatser. Han är både dykledare och båtförare i klubben. Han har kustskepparexamen och är till stor hjälp för våra nyutbildade båtförare med sin kunskap och sitt lugn, konstaterar Karola Svensson. 

Ett moraliskt stöd

Magnus är en person som är mycket respekterad i klubben på grund av hans hjälpsamhet, han finns alltid tillgänglig om någon behöver hans hjälp oavsett om det är en av klubbens medlemmar, styrelsen eller någon sektion, inget uppdrag är för litet eller för stort för Magnus. Han är en kille som på något sätt varit med klubbens alla sektioner och kan något om allt i klubben. Det kan vara att svetsa stöd till vår släpkärra, laga våra trailers, kompressorn eller någon av våra båtar, men först och främst är han en fantastisk kamrat som alltid finns där med konstruktiva åsikter, moraliskt stöd, som aldrig pratar illa om någon annan och som alltid försöker se objektivt på allt och hjälpa i stället för att stjälpa”, skriver styrelsen i sin motivering.

Magnus fick sitt fyrstjärniga certifikat i samband med klubbens årsmöte den 4 mars.

Skribent: Mikael Faleke
E-post: Adressen Gömd

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info