Hoppa till sidans innehåll

Mikael årets instruktör i Sverige

20 MAR 2017 08:00
Återigen har en instruktör från Skövde hamnat högt i listan när Svenska Sportdykarförbundet utser Årets instruktör.
Årets instruktör 2016 heter Mikael Faleke och han har varit instruktör i Skövde sedan drygt fem år.
  • Skapad: 20 MAR 2017 08:00

2015 var både Björn Donslund och Mikael Faleke med i toppstriden om att bli årets instruktör i Sverige. I år räckte det hela vägen och när Svenska Sportdykarförbundet (SSDF) ställde samman statistiken över antalet certifierade dykare i fjol så hamnade Mikael allra överst, med 32 certifierade dykare.

Under fjolåret ansvarade Mikael för klubbens två grundkurser, en dykledarkurs och en nitroxkurs.

- Det är väldigt roligt att utbilda dykare, att följa dem från deras första andetag under vattnet i bassäng tills de på egen hand kan genomföra ett dyk till 20 meters djup i Lysekil, säger Mikael.

Toppstriden var som vanligt mycket jämn och på andra plats kom Peter Kempi DK Dec Dyk, Stockholm. Peter certifierade 29 dykare och/eller instruktörer. Efter honom följde Niclas Sundsborn, Hvetlanda SDK, 23 certifierade dykare och/eller instruktörer, Mats Gunnarsson, Katrineholm SDK Näcken, 22 dykare och/eller instruktörer samt på femte plats Karin Nillius, Uppsala DK Tumlaren, 18 dykare och/eller instruktörer.

Mikael har varit sportdykarinstruktör sedan 2012 och är idag behörig att certifiera sportdykare på alla nivåer samt även i specialkurser som dykledare, Nitroxdykning och isdykning.


E-post: This is a mailto link

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info