Hoppa till sidans innehåll

Ny ordförande efter årsmötet

04 MAR 2018 10:22
Björn Donslund valdes till ny ordförande vid vårt årsmöte den 4 mars.
I övrigt beslutade årsmötet om en satsning på sociala medier samt förändrade medlemsavgifter.
Klubben får dessutom en ny miljösektion.
  • Uppdaterad: 09 APR 2018 21:09

Under 2017 har Foffe och Jonathan lagt mycket energi på att rensa badplatser och dykplatser från skräp. Deras arbetet blir nu en del av klubbens genom att årsmötet valde att tillsätta en miljösektion med de båda.

Det var en av nyheterna i samband med årsmötet den 4 mars där ett 30-tal medlemmar deltog.

Adam Rehbinder inledde årsmötet med en inspirerande bildvisning från sin resa till Truuk i november. Han berättade om den tre år långa förberedelsetiden inför resan där han utbildning för utbildning flyttade fram sina gränser och sedan kunde genomföra en hel massa häftiga dyk på de gamla japanska vraken långt borta på andra sidan jordklotet.

Mest diskussion på årsmötet väckte de motioner som Mikael Faleke hade lämnat in kring medlemsavgifterna. Styrelsen hade med utgångspunkt från ideerna i motionerna tagit fram ett eget förslag till medlemsavgifter som var mycket likt motionerna. Redan från i år innebär förslagen att kostnaden för nitroxdykning sjunker genom att boosteravgiften tas bort och kostnaden för gas ingår i avgiften.

Årsmötet beslutade också enligt motionärens i likhet med styrelsens förslag införa en studentavgift samt att båt- och kompressoravgiften byter namn till sportdykaravgift. Detta gäller från nästa år.

En motion om att bli mer aktiv på sociala medier bifölls av årsmötet. Även här var det Mikael Faleke som hade skrivit den. Motionen innebär att klubben nu ska skaffa sig en öppen Facebooksida. Dessutom ska styrelsen titta vidare på om klubben även ska finnas på andra sociala medier som Instagram.

Björn Donslund valdes till ny ordförande i föreningen och övriga i styrelsen blev Adam Rehbinder, Sara Hagegärd, Peter Varis och Mats Hermansson. Christoffer Foffe Särnefält valdes till ersättare.

Namn på alla övriga som valdes till olika poster i föreningen finns här: Styrelsen med flera

Avslutningsvis så avtackades avgående ordförande Karola Svensson, avgående kompressoransvarige Daniele Coen, valberedningens Lennart Elfstrand samt delar av den avgående styrelsen (Heidi Sölter och Agneta Demmer) med blommor. Karola fick också en gåva till klubben från SSDF, som representerades av ordförande Henrik Johansson. Henrik var ordförande för årsmötet och han tackades med en glasskål med tran-motiv.

Skribent: Mikael Faleke
E-post: This is a mailto link

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info