Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Klubben är en ideell förening och bildades 1970 av fyra dykentusiaster som ansåg att Skövde, trots sitt geografiska läge, behövde en dykarklubb. Klubben har idag cirka 100 medlemmar.

Klubben äger två båtar och två kompressorer. Båtarna står på båtkärror i Skövdetrakten och kan dras med till något nära eller avlägset dykmål.
 
I våra kompressorer kan alla medlemmar, som betalar den särskilda sportdykaravgiften, gratis fylla sina lufttuber så mycket de vill. De som är utbildade för nitroxdykning kan även fylla nitrox i sina tuber. Nitrox är egentligen samma sak som luft, fast det är mer än 21 procent syre i det (ofta 32 procent syre). 

Klubben arrangerar dykresor till olika resmål, mestadels i Sverige. Återkommande resor har vi bland annat på våren i samband med Kristi himmelfärdshelgen, över midsommar, i slutet av sommaren och på hösten i samband med 1:a advent.

Våra instruktörer utbildar dykare på alla nivåer och håller även en rad specialkurser.

Vårt mål inom klubben är att kunna dela med oss av den kunskap vi har skaffat oss och erbjuda dig en gedigen utbildning som förbereder dig för att dyka i svenska vatten, tillgång till båt och kompressor, dykkamrater och inte minst en gemenskap baserad på ett gemensamt intresse: dykning!

Vi är medlemmar i Svenska Sportdykarförbundet (SSDF), och därmed är vi också anslutna till Riksidrottsförbundet.

Våra instruktörer är av SSDF auktoriserad utbildare. Erhållna certifikat är internationellt erkända och utfärdas av SSDF/CMAS.

Uppdaterad: 09 AUG 2017 15:41

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info