Hoppa till sidans innehåll

Personuppgiftshantering


För att driva en klubb med bland annat medlemsregister och en fungerande verksamhet krävs att vi för olika ändamål behandlar medlemmarnas personuppgifter. Med införandet av den nya dataskyddsförordningen GDPR den 25:e maj ställs ökade krav på hantering av dessa personuppgifter. Principen är att all personuppgiftsbehandling skall ha ett definierat syfte för att vara tillåten och med personuppgift menas enligt GDPR alla uppgifter, bilder eller beskrivningar som innebär att en person kan identifieras. Grundtanken är att begränsa föreningars, företags och andra organisationers möjligeter till slentrianmässig eller ovårdsam hantering. Dataskyddsförordningen gäller inte privatpersoner vilket tex påverkar öppna forum eller inlägg på facebook där ni kan diskutera och lägga in bilder, det hör däremot till god ton att söka samtycke innan ni lägger ut bilder på andra människor. Klubben kan också lägga upp lagliga bilder eller inlägg, där personer kan identifieras, antingen baserat på samtycke eller på att bilderna förevisar klubbens verksamhet.

Som förening följer klubben Riksidrottsförbundets riktlinjer för hantering av personuppgifter som finns att läsa på: https://www.rf.se/Personuppgifter/

Vidare har klubben i enlighet med RFs riktlinjer tagit fram:

Har du frågor eller funderingar går det bra att kontakta Adam Rehbinder (kassör)

Uppdaterad: 25 APR 2018 09:04 Skribent: Adam Rehbinder
E-post: Adressen Gömd

Vill du bli en av oss?

Glada dykare

Välkommen till S:t Helena Sportdykarklubbs hemsida. Vi är en dykarklubb i Skövde med drygt 80 medlemmar. Förutom att många av oss är ute och dyker tillsammans så utbildar vi nya dykare och arrangerar flera klubbresor varje år.

Vill du bli en av oss? Läs mer om föreningen  och hur man blir medlem. Är du inte dykare ännu men vill gå en utbildning? Under menyvalet Utbildning berättar vi mer om hur en utbildning går till och du kan se när vi planerar nästa utbildning.

 HänglåsMedlemssidor inklusive medlemsregister

 HänglåsStyrelsen

 HänglåsInstruktörssidor

Postadress:
Skövde SDK S:t Helena - Sportdykning
Box 92087
54102 Skövde

Kontakt:
Tel: 0793339856
E-post: This is a mailto link

Se all info